17.2.13

Ανάδειξη και ευρήματα στην Αιγιαλεία (Θέατρο Αρχαίας Αιγείρας, Αρχαία Φελλόη κ.α.)

 Με μεγάλη επιτυχία, τόσο από πλευράς προσέλευσης όσο και συμπερασμάτων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2013, η παρουσίαση του έργου της Στ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην Αιγιάλεια.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και η ΣΤ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Βασιλική Ψυχράμη αναφέρει και τα εξής: Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου, οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα που αφορούσαν στα νέα ευρήματα στην περιοχή της Αιγιάλειας, που ήρθαν στο φως μετά από τις πρόσφατες ανασκαφές, καθώς και στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Βασιλική Ψυχράμη, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Χρυσόστομο Μυλωνά, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο.
Η πρώτη εισήγηση έγινε από την κα Ερωφίλη Κόλλια, προϊσταμένη της Στ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με θέμα «Νεότερα δεδομένα από τις ανασκαφές στο πλαίσιο των Μεγάλων Τεχνικών Έργων». Ακολούθησε η εισήγηση του αρχαιολόγου της Στ΄ Εφορείας κου Ανδρέα Βόρδου, με θέμα «Η έρευνα και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ». Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση της αρχαιολόγου της Στ’ Εφορείας κας Χριστίνας Κατσαρού, με θέμα «Ανασκαφική έρευνα στην αρχαία Φελλόη (Σελιάνα)».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αιγιάλειας, καθώς και πολλοί δημότες που ενημερώθηκαν από τους ειδικούς για τα νέα δεδομένα των ανασκαφικών ερευνών στην περιοχή της Αιγιάλειας.