ΝΕΟ

Συλλογος Εθελοντων Αιμοδοτων Ανατολικης Αιγιαλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 17/12/17 – Κ. Υγείας Ακράτας 08:30–13:00. Αυτές τις γιορτές κάνε ένα δώρο ζωής – Είναι μεγάλη ανάγκη. Αν είσαι νέος ελπίζουμε στην ενεργητικότητά σου, αν είσαι γονιός στην ιδιαίτερη ευαισθησία σου. Ας «θυσιάσουμε» όλοι ένα Σάββατο που δε θα βγούμε ή δε θα πιούμε, ακόμα και τις αγροτικές εργασίες μας το πρωί της Κυριακής, που λόγω εποχής έχουμε, για να κρατήσουμε ανθρώπους στη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται, αξίζει οι γιορτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες. Τηλ: 6944428678, seadesmos@gmail.com

13 Φεβ 2013

Η μελέτη εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης παραλιακών οικισμών της Αιγιαλείας

Χαρτης Δημου Αιγιαλειας με τις εδαφικες ενοτητες των τεως Δημων
Ανακοίνωση Δήμου Αιγιαλείας: «Υπεγράφη (11 Φεβρουαρίου 2013) μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα. του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου και του εκπροσώπου της μελετητικής εταιρείας κ. Σπύρου Φράγκου η σύμβαση ανάθεσης μελέτης των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων των παραλιακών οικισμών Αιγιάλειας».
Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στο ποσόν των 674.144 Ευρώ συν ΦΠΑ και αφορά Μελέτη Υδραυλικών Έργων,  Μελέτη Ηλεκτρομηχανολογικών έργων, Μελέτη Τοπογραφίας, Περιβαλλοντική Μελέτη και Γεωτεχνική Μελέτη.
Το έργο των τοπικών αποχετευτικών δικτύων αποτελεί το τρίτο κομμάτι του γενικότερου σχεδιασμού για την διαχείριση των υγρών αποβλήτων του Δήμου Αιγιάλειας, μετά την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού  του Αιγίου, έργου που ήδη εκτελείται και την κατασκευή του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού, έργου που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του ερχόμενου Μαρτίου.
Να σημειωθεί τέλος, ότι σχετικά με την μελέτη των τοπικών αποχετευτικών δικτύων επειδή έχει γίνει η σχετική προεργασία από το μελετητικό γραφείο δεν αναμένεται να εξαντληθεί η συμβατική προθεσμία των 7 μηνών για την ολοκλήρωση της μελέτης, αντιθέτως αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο διάστημα, θα περιλαμβάνει δε και μη παραλιακούς οικισμούς πχ. Τοπικές κοινότητες Ακράτας, Συλίβαινας κλπ. »

Ανατολική Αιγείρα... Drone !