ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

13 Φεβ 2013

Η μελέτη εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης παραλιακών οικισμών της Αιγιαλείας

Χαρτης Δημου Αιγιαλειας με τις εδαφικες ενοτητες των τεως Δημων
Ανακοίνωση Δήμου Αιγιαλείας: «Υπεγράφη (11 Φεβρουαρίου 2013) μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα. του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου και του εκπροσώπου της μελετητικής εταιρείας κ. Σπύρου Φράγκου η σύμβαση ανάθεσης μελέτης των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων των παραλιακών οικισμών Αιγιάλειας».
Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στο ποσόν των 674.144 Ευρώ συν ΦΠΑ και αφορά Μελέτη Υδραυλικών Έργων,  Μελέτη Ηλεκτρομηχανολογικών έργων, Μελέτη Τοπογραφίας, Περιβαλλοντική Μελέτη και Γεωτεχνική Μελέτη.
Το έργο των τοπικών αποχετευτικών δικτύων αποτελεί το τρίτο κομμάτι του γενικότερου σχεδιασμού για την διαχείριση των υγρών αποβλήτων του Δήμου Αιγιάλειας, μετά την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού  του Αιγίου, έργου που ήδη εκτελείται και την κατασκευή του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού, έργου που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του ερχόμενου Μαρτίου.
Να σημειωθεί τέλος, ότι σχετικά με την μελέτη των τοπικών αποχετευτικών δικτύων επειδή έχει γίνει η σχετική προεργασία από το μελετητικό γραφείο δεν αναμένεται να εξαντληθεί η συμβατική προθεσμία των 7 μηνών για την ολοκλήρωση της μελέτης, αντιθέτως αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο διάστημα, θα περιλαμβάνει δε και μη παραλιακούς οικισμούς πχ. Τοπικές κοινότητες Ακράτας, Συλίβαινας κλπ. »

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com