28.2.13

Επί πλέον δικαιολογητικά ζητά ο ΟΣΚ για την ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου Αιγείρας

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Θεοτοκάτο είχε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου η βοηθός δημάρχου για θέματα παιδείας κα Βασιλική Ψυχράμη, ώστε να διερευνηθούν οι τρόποι προώθησης έργων που αφορούν σε σχολικά συγκροτήματα της Αιγιάλειας.
Συγκεκριμένα, η κα Ψυχράμη έθεσε επί τάπητος στη συνάντηση τα εξής ζητήματα:
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Αιγίου. Πρόκειται για το έργο της στατικής ενίσχυσης και αναβάθμισης του κτιρίου, προϋπολογισμού 782.758,86 €, του οποίου η εργολαβία έχει διαλυθεί καθώς ο ΟΣΚ δεν πλήρωσε την πρώτη δόση της χρηματοδότησης στον ανάδοχο του έργου.
Ανέγερση νέου διδακτηρίου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγείρας, που είναι απαραίτητο καθώς μέχρι σήμερα η στέγαση γίνεται σε προκάτ αίθουσες.
Τοποθέτηση προκάτ αιθουσών για εκ νέου στέγαση του Νηπιαγωγείου Διακοπτού σε δημοτικό οικόπεδο κοντά στο Γενικό Λύκειο Διακοπτού... (Για το θέμα αυτό ζητήθηκαν επιπλέον δικαιολογητικά, όπως και για το Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγείρας, με τον κ. Θεοτοκάτο να εκφράζει την αισιοδοξία του για γρήγορη ανταπόκριση εκ μέρους του ΟΣΚ, ειδικά όσον αφορά στο θέμα του νηπιαγωγείου, καθώς «τρέχει» ειδικό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για νηπιαγωγεία).
Την κα Ψυχράμη συνόδευε και η μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας κα Μαρία Σταθούλια.