28.2.13

«Άμεση αποκατάσταση των κατολισθήσεων» ζητά ο Γ. Φεσσιάν

Γεράσιμος ΦεσσιάνΟ Γεράσιμος Α. Φεσσιάν, Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και τέως Αντινομάρχης Πρόνοιας, με ερώτησή του προς τον Αντιπερειφεριάρχη Αχαΐας  κ. Γρήγορη Αλεξόπουλο και κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα, ζητά να πληροφορηθεί ποιος ευθύνεται για τις καθυστερήσεις αποκατάστασης στις οδικές διαδρομές Ακράτας – Ζαρούχλας και Πλατάνου Πούντας κλπ.
Το πλήρες κείμενο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ
Πάτρα 28-2-2013 ΘΕΜΑ: «Άμεση αποκατάσταση των κατολισθήσεων».
Αξιότιμε κ. Αντιπερειφεριάρχη,
Όπως ήδη γνωρίζετε από τις 20.1.2013 έχει κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο δρόμος Ακράτας-Πούντας-Καλαβρύτων στην Π.Ε.Ο. στο ύψος της Παραλίας Πλατάνου του Δήμου Αιγιαλείας. Επίσης από 18.1.2013 έχει πέσει η γέφυρα του ποταμού Κλείτορα. Αποτέλεσμα αυτών των συνθηκών είναι ο αποκλεισμός περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος. Αξιοσημείωτο να αναφέρω το πόσο σημαντική για την χειμερινή περίοδο είναι η έλλειψη της Ε.Ο. Άκρατα, Ζαρούχλα, Χιονοδρομικό (ύψος Πύργο) για την ύπαρξη του Χιονοδρομικού κέντρου. Η από πέρυσι ελλιπής αντίδρασή σας προκαλεί σοβαρά ερωτήματα. Παρακάτω σας επισυνάπτω φωτογραφίες από τις περιοχές. Και σαν να μην φτάνει αυτό, παρουσιάζεται μια εικόνα του πολιτικού προσωπικού αλλοιωμένη και απομακρυσμένη από την πραγματικότητα. Ο σοφός λαός λέει: «δυο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα».
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάσθε:
Γιατί καθυστερούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών και ποιος ευθύνεται;
Γιατί πέρυσι μετά την παρέμβαση του Στρατού δεν επιλέχτηκε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη σταθεροποίηση της Ε.Ο. Άκρατα, Ζαρούχλα, Χιονοδρομικό (ύψος Πύργο); Αποτέλεσμα των φετινών νεροποντών ήταν να καταστραφεί ο δρόμος, και να  γίνει παράκαμψη της κυκλοφορίας μέσω Αιγείρας – Χρυσάμπελων- Βαλιμής, που δεν προσφέρεται για πρόσβαση λεωφορείου.
Έχετε μελετήσει τι ζημιές επιφέρει στον τουρισμό & τους κατοίκους τις περιοχής, εν μέσω τουριστικής περιόδου;
Ποιος θα καταβάλει αποζημίωση για τυχόν διαφυγόντα κέρδη στους ξενοδόχους της περιοχής, για την ολιγωρία του Δημοσίου;
Γιατί διασύρετε την Περιφέρεια με τον διαξιφισμό μεταξύ Βουλευτών και εσάς;
Γιατί δεν έχετε προκαλέσει ευρεία σύσκεψη και συζήτηση των θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο;
Ο ερωτών - Γεράσιμος Α. Φεσσιάν