ΝΕΟ

Συλλογος Εθελοντων Αιμοδοτων Ανατολικης Αιγιαλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 17/12/17 – Κ. Υγείας Ακράτας 08:30–13:00. Αυτές τις γιορτές κάνε ένα δώρο ζωής – Είναι μεγάλη ανάγκη. Αν είσαι νέος ελπίζουμε στην ενεργητικότητά σου, αν είσαι γονιός στην ιδιαίτερη ευαισθησία σου. Ας «θυσιάσουμε» όλοι ένα Σάββατο που δε θα βγούμε ή δε θα πιούμε, ακόμα και τις αγροτικές εργασίες μας το πρωί της Κυριακής, που λόγω εποχής έχουμε, για να κρατήσουμε ανθρώπους στη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται, αξίζει οι γιορτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες. Τηλ: 6944428678, seadesmos@gmail.com

27 Μαρ 2014

"Κυοφορείται" νέα Μητρόπολη με έδρα την Ακράτα


- Η νέα Μητρόπολη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει -διοικητικά- τις εδαφικές ενότητες Αιγείρας και Ακράτας, θα έχει έδρα την τοπική κοινότητα Ακράτας, για τον επισκοπικό θώκο προορίζεται ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος Κουμαριανός, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το πώς θα ονομαστεί 
Θετική, αναμένεται, η εισήγηση προς την Ιερά Σύνοδο
Άγνωστο, παραμένει, το αν υπάρξει Κρατική έγκριση για δημιουργία νέου Νομικού Προσώπου
Στο ρεπορτάζ τού Ανδρέα Λουδάρου (24-3-2014), που δημοσιεύτηκε στο dogma.gr, αναφέρονται τα εξής:
«Την πρόταση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να αποσπαστεί μέρος της μητροπολιτικής του περιφέρειας προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα Μητρόπολη με έδρα την Ακράτα θα μελετήσει στο επόμενο διάστημα η επιτροπή Νομοκανονικών Ζητημάτων της Ιεράς Συνόδου.
Μετά την προφορική πρόταση του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, ο μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος επανήλθε και με επιστολή του αυτή τη φορά έθεσε το θέμα στον Αρχιεπίσκοπο.
Ο κ. Ιερώνυμος παρέπεμψε την πρόταση του κ. Αμβρόσιου στην αρμόδια επιτροπή η οποία θα μελετήσει τα επιχειρήματα του μητροπολίτη και αναλόγως θα εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο για το αν πρέπει ή όχι να συσταθεί μια νέα Μητρόπολη.
Το βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι αν η Κυβέρνηση θα συναινούσε στην δημιουργία ενός ακόμη νομικού προσώπου».

Ανατολική Αιγείρα... Drone !