16.4.14

21-4-14 ώρα 1.30 μμ: Εκτροπή της κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Αθηνών


 Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει του οδηγούς που κινούνται στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Αθηνών ότι, λόγω αυξημένης κυκλοφορίας των οχημάτων, στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ρίου πραγματοποιείται παράλληλη εκτροπή προς την Παλαιά Εθνική Οδό, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η ανάσχεση που έχει δημιουργηθεί.

17/4/2014 - ώρα 2 μ.μ.. Αυξημένη ροή, λίγο πριν την απαγόρευση φορτηγών.

..
Κυκλοφορία κατά την πασχαλινή περίοδο και έργα στην Κορίνθου - Πατρών
Ιδιαίτερα αυξημένη, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να είναι και φέτος η κυκλοφορία λόγω των εορτών του Πάσχα.
Η "Ολυμπία Οδός Λειτουργία" ανακοινώνει τα ακόλουθα:
"Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγουμένων ετών, οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται:Κατά την έξοδο,
-   τη Μεγάλη Πέμπτη, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ (μεταξύ 12:00-20:00 περίπου) και
-   τη Μεγάλη Παρασκευή, από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα (μεταξύ 07:00-16:00 περίπου). 
Κατά την επιστροφή,
-   τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, από το πρωί μέχρι το βράδυ (μεταξύ 11:00-21:00 περίπου), με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρύτερη περιοχή του Κόμβου Ρίου (για όσους προέρχονται από την Δυτική Στερεά/ Ήπειρο και Δυτική Πελοπόννησο)
Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των παραπάνω περιόδων αιχμής, μπορεί να κερδίσετε χρόνο.
Ειδικότερα σε ότι αφορά την Κορίνθου-Πατρών, υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας στις περιοχές των έργων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου αλλά και για την ασφάλεια των διερχομένων και των εργαζομένων.
Καθώς στις εν λόγω περιοχές η κυκλοφορία εξυπηρετείται από μία ή δύο λωρίδες περιορισμένου πλάτους ανά κατεύθυνση, ενδέχεται κατά τις ώρες ιδιαίτερα μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής να υπάρξουν καθυστερήσεις.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι ισχύουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στην ΝΕΟ και ΠΕΟ Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, κατά τις ημέρες εξόδου, τη Μ. Πέμπτη από 15:00 έως 22:00 και τη Μ. Παρασκευή από 06:00 έως 16:00 και κατά την επιστροφή, τη Δευτέρα του Πάσχα από 15:00 έως 22:00 και την Τρίτη του Πάσχα από 11:00 έως 21:00, σύμφωνα με το ΦΕΚ 3416/31-12-2013.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση έργων και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή καθ’ όλο το ταξίδι τους αλλά και ειδικότερα κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές, καθώς και να κάνουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις.