ΝΕΟ

Συλλογος Εθελοντων Αιμοδοτων Ανατολικης Αιγιαλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 17/12/17 – Κ. Υγείας Ακράτας 08:30–13:00. Αυτές τις γιορτές κάνε ένα δώρο ζωής – Είναι μεγάλη ανάγκη. Αν είσαι νέος ελπίζουμε στην ενεργητικότητά σου, αν είσαι γονιός στην ιδιαίτερη ευαισθησία σου. Ας «θυσιάσουμε» όλοι ένα Σάββατο που δε θα βγούμε ή δε θα πιούμε, ακόμα και τις αγροτικές εργασίες μας το πρωί της Κυριακής, που λόγω εποχής έχουμε, για να κρατήσουμε ανθρώπους στη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται, αξίζει οι γιορτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες. Τηλ: 6944428678, seadesmos@gmail.com

24 Απρ 2014

Ένα ακόμα event με προορισμό το αρχαίο θέατρο...!

Tour Du Virginia Graham-Charles Godard 2014
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, μας προσκαλεί στην εκδήλωση µε την ονοµασία Tour du Virginia Graham - Charles Godard 2014, δύο ταξιδιωτών, που πίσω στο έτος 1911, επεχείρησαν και πραγµατοποίησαν τη διαδροµή ΑΘΗΝΑ- ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ µε αυτοκίνητο. Οι συνθήκες και οι δρόµοι τους οδήγησαν σε µια περιπέτεια, που ακόµα και για τις εφηµερίδες της εποχής ήταν κεντρικό θέµα, µε αλλεπάλληλες αναφορές στις περιπέτειες και τα κατορθώµατά τους.
Σηµαντικό σηµείο της Ιστορίας τους αποτέλεσε η περιοχή µας και ειδικά η Πάτρα, όπου οδηγήθηκαν µετά τη σύλληψή τους αλλά και η περιοχή της Αιγιαλείας, η Ακράτα, το Διακοπτό, όταν το όχηµά τους, στους ανύπαρκτους δρόµους της εποχής έφτασε να
χρησιµοποιήσει το σιδηροδροµικό δίκτυο του τότε ΣΠΑΠ. Λόγω της σύλληψής τους, τη διαδροµή ΑΚΡΑΤΑ - ΠΑΤΡΑ, την κάνουν φορτωµένοι σε τραίνο και όχι οδικώς.
Και οι δύο διεθνείς προσωπικότητες της εποχής τους από την Αµερική και τη Γαλλία, λάτρεις της αυτοκίνησης µε συµµετοχές και κατορθώµατα όσων ελάχιστων ανθρώπων της εποχής τους.
Οι φίλοι του ιστορικού αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία 103 χρόνια µετά να κινηθούν στα χνάρια των δύο πρωτοπόρων µε επίκεντρο τα σηµεία που διαδραµατίστηκε η ιστορία. Στόχος της εκδήλωσης εκτός από την προβολή του Ιστορικού οχήµατος είναι και η τουριστική προβολή της περιοχής µας καθώς και η πολιτιστική της κληρονοµιά.
Στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί σύµφωνα µε τον Κώδικα Εκδηλώσεων της FIVA, θα συµµετέχουν έως 40 ιστορικά οχήµατα στην παραλιακή κυρίως ζώνη της Αχαΐας και θα καταλήξει στο µοναδικό στην περιοχή µας Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας.
Την Κυριακή 27/4 στις 10:00 θα δοθεί η εκκίνηση από το Δηµοτικό Θέατρο «Απόλλων», µε την ευγενική παραχώρηση της πλατείας από το Δήµο Πατρέων.
Τα πληρώµατα θα πλοηγηθούν σε επαρχιακούς δρόµους και θα τους ζητηθεί να κινηθούν µέσα σε συγκεκριµένα χρονικά πλαίσια.  
Με τη συµπλήρωση συνολικά περίπου 150 χιλιοµέτρων και την εκτέλεση περίπου 1-2 ειδικών διαδροµών ακριβείας η εκδήλωση θα τερµατίσει το µεσηµέρι µε γεύµα στην περιοχή του Ψαθόπυργου όπου θα γίνει και η απονοµή αναµνηστικών και επάθλων σε µορφή, τι άλλο, από κλάδι ελιάς.

Ανατολική Αιγείρα... Drone !