24.4.14

Ένα ακόμα event με προορισμό το αρχαίο θέατρο...!

Tour Du Virginia Graham-Charles Godard 2014
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, μας προσκαλεί στην εκδήλωση µε την ονοµασία Tour du Virginia Graham - Charles Godard 2014, δύο ταξιδιωτών, που πίσω στο έτος 1911, επεχείρησαν και πραγµατοποίησαν τη διαδροµή ΑΘΗΝΑ- ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ µε αυτοκίνητο. Οι συνθήκες και οι δρόµοι τους οδήγησαν σε µια περιπέτεια, που ακόµα και για τις εφηµερίδες της εποχής ήταν κεντρικό θέµα, µε αλλεπάλληλες αναφορές στις περιπέτειες και τα κατορθώµατά τους.
Σηµαντικό σηµείο της Ιστορίας τους αποτέλεσε η περιοχή µας και ειδικά η Πάτρα, όπου οδηγήθηκαν µετά τη σύλληψή τους αλλά και η περιοχή της Αιγιαλείας, η Ακράτα, το Διακοπτό, όταν το όχηµά τους, στους ανύπαρκτους δρόµους της εποχής έφτασε να
χρησιµοποιήσει το σιδηροδροµικό δίκτυο του τότε ΣΠΑΠ. Λόγω της σύλληψής τους, τη διαδροµή ΑΚΡΑΤΑ - ΠΑΤΡΑ, την κάνουν φορτωµένοι σε τραίνο και όχι οδικώς.
Και οι δύο διεθνείς προσωπικότητες της εποχής τους από την Αµερική και τη Γαλλία, λάτρεις της αυτοκίνησης µε συµµετοχές και κατορθώµατα όσων ελάχιστων ανθρώπων της εποχής τους.
Οι φίλοι του ιστορικού αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία 103 χρόνια µετά να κινηθούν στα χνάρια των δύο πρωτοπόρων µε επίκεντρο τα σηµεία που διαδραµατίστηκε η ιστορία. Στόχος της εκδήλωσης εκτός από την προβολή του Ιστορικού οχήµατος είναι και η τουριστική προβολή της περιοχής µας καθώς και η πολιτιστική της κληρονοµιά.
Στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί σύµφωνα µε τον Κώδικα Εκδηλώσεων της FIVA, θα συµµετέχουν έως 40 ιστορικά οχήµατα στην παραλιακή κυρίως ζώνη της Αχαΐας και θα καταλήξει στο µοναδικό στην περιοχή µας Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας.
Την Κυριακή 27/4 στις 10:00 θα δοθεί η εκκίνηση από το Δηµοτικό Θέατρο «Απόλλων», µε την ευγενική παραχώρηση της πλατείας από το Δήµο Πατρέων.
Τα πληρώµατα θα πλοηγηθούν σε επαρχιακούς δρόµους και θα τους ζητηθεί να κινηθούν µέσα σε συγκεκριµένα χρονικά πλαίσια.  
Με τη συµπλήρωση συνολικά περίπου 150 χιλιοµέτρων και την εκτέλεση περίπου 1-2 ειδικών διαδροµών ακριβείας η εκδήλωση θα τερµατίσει το µεσηµέρι µε γεύµα στην περιοχή του Ψαθόπυργου όπου θα γίνει και η απονοµή αναµνηστικών και επάθλων σε µορφή, τι άλλο, από κλάδι ελιάς.