ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

31 Οκτ 2014

Εγκαινιάστηκε η μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου Αιγείρας, στα Μάρμαρα

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, στις 11,30 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κτηρίου που στεγάζει πλέον το Νηπιαγωγείο Αιγείρας.
Παρουσία, του Δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου, του Αντιδημάρχου Αιγείρας - Ακράτας - Διακοπτού Φάνη Σταυρόπουλου, της Αντιδημάρχου κοινωνικής πρόνοιας - παιδείας και πολιτικής Προστασίας Βασιλικής Ψυχράμη
και άλλων δημοτικών παραγόντων (συμπολίτευσης και Αντιπολίτευης τού Δήμου Αιγιαλείας),
καθώς και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κτηρίου στα Μάρμαρα, που θα στεγάζει στο εξής στις άνετες αίθουσές του, το Νηπιαγωγείο Αιγείρας.
Αναφορά στο ιστορικό της μετεστέγασης έκανε η προϊσταμένη της σχολικής αυτής Μονάδας Μαρία Τσώνη.


Πρόκειται για το κτήριο που κατασκευάσθηκε στα Μάρμαρα, περί τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και προοριζόταν για Παιδικός Σταθμός.
Επειδή, όμως, ουδέποτε συστήθηκε Παιδικός Σταθμός Αιγείρας και το συγκρότημα παρέμενε κενό όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχε αίτημα των εκπαιδευτικών και συλλογικών φορέων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κτηριακό συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας (όπου συστεγάζονταν από το 1998 Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) και να μεταφερθεί στο αχρησιμοποίητο και μεγάλο κτήριο των Μαρμάρων.
Ύστερα, λοιπόν, από αρκετά χρονοβόρες διαδικασίες, το αίτημα αυτό υλοποιήθηκε.

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com