ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

25 Οκτ 2014

Ξήλωσαν τις παλιές σιδηροτροχιές και ξεκινούν οι υπόγειες διαβάσεις στον Πλάτανο, ακολουθεί η Αιγείρα

Στην τελική ευθεία (επιτέλους) ευρίσκεται η επανέναρξη των έργων ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού δικτύου Κιάτου - Αιγίου (Ροδοδάφνης). 
Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη εργολαβία για την απομάκρυνση των παλιών σιδηροτροχιών στην περιοχή του Πλατάνου, ενώ στη συνέχεια θα απομακρυνθούν  οι γραμμές από την Αιγείρα (μεταξύ Κριού και Θολοποτάμου), καθώς και στην περιοχή Μαύρων Λιθαρίων ώστε να παραδοθεί ο χώρος ελεύθερος στη "ΜΕΤΚΑ" για να ξεκινήσει την κατασκευή - ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.
Παράλληλα, άλλο συνεργείο ετοιμάζει τους "μανδύες - σιδέρωμα" και διενεργεί πασαλομπήξεις θεμελίωσης των υπόγειων διαβάσεων που θα ενώνουν την παραλιακή οδό του Πλατάνου με την Παλαιά Εθνική κλπ., ενώ ξεκινά και η κατασκευή της Σιδηροδρομικής Στάσης Πλατάνου στο ανατολικό άκρο του οικισμού, στάση που εκκρεμούσε από άλλη εργολαβία. Επιγραμματικά, μερικά από τα τεχνικά έργα, που θα δούμε να εξελίσσονται σε μερικές εβδομάδες μεταξύ των τούνελ Δερβενίου και Πλατάνου, είναι τοιχία και γέφυρα"υπερπήδησης" των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Πεταλού, γέφυρες στον Κριό - Θολοπόταμο - κόμβο διοδίων, υπόγεια διάβαση στο δρόμο προς Ακράτα, άνω διάβαση στον Ποταμίτικο Αιγιαλό, τρεις κοινοτικές υπόγειες διαβάσεις και μία της παλαιάς Εθνικής στον Πλάτανο κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατασκευή των ουκ ολίγων τεχνικών έργων θα συμμετέχει και η "ΙΝΤΡΑΚΑΤ αν και την κατασκευή των θεμελιώσεων προχωρά η εταιρεία "Δανης μπετόν", η οποία δημιούργησε εργοτάξιο στν Κριό της Αιγείρας". 

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com