ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

2 Ιουν 2016

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπές σε εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού στην Αιγείρα

Συνελήφθησαν, χθες (1-6-2016) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, δύο ημεδαποί, άνδρες, ηλικίας 33 και 26 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο -146,700- χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Πατρών (πλησίον τού ΚΡΙΟΥ ποταμού), οι δράστες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, να αφαιρούν από κοινού καλώδιο που χρησιμοποιείται για τον φωτισμό της οδού και να το φορτώνουν σε αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει στον τόπο του περιστατικού.
Οι δράστες στη θέα των αστυνομικών, τράπηκαν σε φυγή με το ίδιο όχημα και δεν συμμορφώθηκαν στα σήματα στάσης τους, με αποτέλεσμα να ακολούθησει καταδίωξη και να συλληφθούν, σε σύντομο χρόνο, λίγο παρακάτω, στην ίδια οδό.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου των δραστών, τριάντα πέντε μέτρα (35) καλώδιο, το οποίο κατέσχεσαν και παρέδωσαν στον υπεύθυνο του εργοταξίου της Ολυμπίας Οδού.
Από την προανάκριση που ενέργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού με ένα ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, στις (31-5-2016), στην ίδια περιοχή, είχαν διαπράξει ακόμη μια κλοπή σε εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού, κατά την οποία είχαν αφαιρέσει καλώδιο μήκους (200) μέτρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσαν κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης εγκληματικών ενεργειών.

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com