ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

4 Σεπ 2011

Σεπτ. 2011: Επανεκκίνηση ΕΡΓων ΟΣΕ σε Αιγείρα και Κράθιο


Επαναδραστηριοποίηση στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος της Αιγείρας και του Κραθίου παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.
Συγκεκριμένα έγινε διάνοιξη της κοίτης τού Θολοπόταμου, ξηλώθηκε η παλιά σιδερένια γέφυρα και προετοιμάζεται ο χώρος προκειμένου να δημιουργηθεί οδική διάβαση κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή (περιλαμβάνει εγκιβωτισμό – σκέπασμα της κοίτης του ποταμού) και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι πασαλομπήξεις  θεμελίωσης. τής νέας γέφυρας.
Παράλληλα, το μεγάλο «θορυβώδες» γεωτρύπανο της «μηχανικής» θα ξεκινήσει τη θεμελίωση στο Θολοπόταμο και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει με τις υπόγειες διαβάσεις στο Κράθιο (πίσω από το "Ατλάντικ").
Τα συγκεκριμένα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την ερχόμενη άνοιξη, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η επόμενη εργολαβία που θα κατασκευάσει το νέο σιδηροδρομικό σταθμό Ακράτας.
Υπομονή μερικά χρόνια ακόμη… μπας και σφυρίξει τρένο τουλάχιστον μέχρι το Κράθιο..

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com