1.6.12

Ενδιαφέρουσες ειδησούλες τού α εξαμήνου 2012


Πάτρα,  27  Ιουνίου 2012 - Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα.

Από την έως τώρα ερευνά έχουν συλληφθή τέσσερις ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί τους.

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά το τελευταίο πεντάμηνο στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην Ακράτα και το Αίγιο, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 36, 32, 32 και 37 ετών, αντίστοιχα.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δυο ακόμα άτομα, τα οποία αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον πριν από πέντε μήνες, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα.
διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος – μέθοδος δράσης της ομάδας
προσδιορίστηκε η γεωγραφική περιοχή δράσης της,
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχειά που είχαν προκύψει από την έρευνα τους, εντόπισαν χθες (26-6-2012) στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος της Ακράτας, τους δυο 32χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι είναι αδέρφια και σε έρευνα που ενήργησαν στο όχημα τους βρήκαν μια συσκευασία ηρωίνης βάρους 60,3 γραμμαρίων, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πόλη του Αίγιου, ο 36χρονος και η 37χρονη ημεδαπή, στην κατοχή των οποίων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλα δύο κινητά και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο αδέρφια μετέβαιναν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, όπου προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν είτε οι ίδιοι, είτε με τη διαμεσολάβηση των δύο άλλων συλληφθέντων, σε τοξικομανείς στην Αιγιαλεία και στα Καλάβρυτα.
Οι συναλλαγές τις οποίες είχε πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα τον τελευταίο μόνο μήνα ανέρχονται στις 175.
Το αυτοκίνητο των δυο αδελφών κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη των δύο συνεργών τους, συνεχίζονται.

ΣΤΙΣ 2-7-2012 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ.ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΟΙ 3 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΔΡΑΣΤΕΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ. ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ.


ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ " ΓΙΟΚ "; ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ" - Ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της 10ης Ανάβασης Αρχαίας Αιγείρας κ.Κυριάκος Καπετανάκης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΟΜΑΕ κ. Μανώλη Χαλιβελάκη, ζητώντας την αναβολή του αγώνα. Στην επιστολή αυτή αναφέρεται ότι μετά από μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν τα στελέχη της διοργανώτριας, δε μπόρεσαν να ξεπεράσουν τους πιο κάτω, ουσιώδεις λόγους: «1. Την Οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας και οι Έλληνες πολίτες, με τα γνωστά αποτελέσματα. 2. Την άθλια αντιμετώπιση της διοργάνωσης από ελάχιστη ευτυχώς μερίδα …..δεν γνωρίζω πως πρέπει να αποκληθούν αυτοί, αλλά η ζημιά που έχουν κάνει στη Οργάνωση και στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, η δυσφήμιση του Αθλήματος είναι ότι χειρότερο. Αυτό βέβαια είναι θέμα για εξέταση κλπ. ενεργειών για μετά. 3. Συνημμένα σας υποβάλλω έγγραφο της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αχαΐας, που λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών για την αντιπυρική περίοδο από 01-06-2012 έως 31-10-2012, αδυνατεί να καλύψει Αγώνες . Παρά της όποιες ενέργειές μας δεν κατέστη δυνατή η σαφής δήλωση τους για βοήθεια και υποστήριξη με Πυροσβεστικό όχημα.
Για τους πιο πάνω σημαντικούς λόγους, παρακαλώ να δοθεί ΑΝΑΒΟΛΗ του Αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος: 10η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ) για τις 11-11-2012 ή για όποια άλλη ημερομηνία μπορεί να διεξαχθεί, με βάσει το Αγωνιστικό Ημερολόγιο.»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 17-6-2012 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΙΓΕΙΡΑΣ - ΑΚΡΑΤΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 17-6-2012 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΙΓΕΙΡΑΣ - ΑΚΡΑΤΑΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 28ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ  - Συνελήφθη (28-5-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας ηλικίας 28 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής. Ειδικότερα ο δράστης παραβίασε διέρρηξε ψυγείο περιπτέρου στην Ακράτα και αφαίρεσε 60 κουτάκια μπύρας. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας ενήργησαν έρευνες με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του 28χρονου.

"Γλύτωσαν" τη συγχωνευση για φετος τα Λυκεια Αιγειρας – Ακρατας - Αναστέλλεται για ένα ακόμα χρόνο (σχ. έτ. 2012-2013) η απόφαση της 24/6/2011 του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία συγχωνεύονταν τα Γενικά Λύκεια Αιγείρας και Ακράτας σε Γενικό Λύκειο Ακράτας. Αυτό προβλέπεται στην απόφαση της Υφυπουργού κας Χριστοφιλοπούλου που εξεδόθη στις 11/4/2012. (στην συγκεκριμένη απόφαση, πάντως, δεν γίνεται καμία αναφορά στα Γυμνάσια Αιγείρας και Ακράτας)

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ - Ξημερώματα Σαββάτου 5-5-2012, άγνωστοι "άνοιξαν" τα δύο καφενεία απένατι από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, από όπου αφαίρεσαν μικροποσά από τις ταμιακές μηχανές και μία τηλεόραση 50 ιντσών....

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΡΑΤΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ: ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΑΠΌ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ - Γίνεται γνωστό ότι πρόσφατα καταγράφηκε η πρώτη επίσημη διαπίστωση προσβολής εσπεριδοειδών από τον ιό της Τριστέτσας (Tristezza virus) σε φυτώριο στη γειτονική Κορινθία. Πρόκειται για μια πολύ καταστρεπτική ασθένεια των εσπεριδοειδών η οποία δεν αντιμετωπίζεται με τα συνήθη μέσα φυτοπροστασίας (φυτοπροστατευτικές επεμβάσεις). Ο ιός θεωρείται επιβλαβής οργανισμός καραντίνας με μεγάλη παθογόνο ικανότητα και για την απαλλαγή από αυτόν η μοναδική ενδεδειγμένη μέθοδος αφορά στην εκρίζωση και καύση των προσβεβλημένων δέντρων. Η ασθένεια μεταδίδεται με μολυσμένο πολλαπλασιαστικό υλικό (δενδρύλλια και εμβόλια) και με έντομα φορείς τις αφίδες (μελίγκρες). Ο ιός προσβάλλει όλα τα εσπεριδοειδή που είναι εμβολιασμένα σε νεραντζιά με τον συνδυασμό πορτοκαλιάς πάνω σε υποκείμενο νεραντζιάς να παρουσιάζει την μεγαλύτερη ευπάθεια. Λόγω της κρισιμότητας του θέματος και εξαιτίας της γειτνίασης με την πρόσφατη εστία προσβολής σε φυτώριο της Κορινθίας, θα πρέπει οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Αχαΐας να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής: Να αγοράζουν δενδρύλλια εσπεριδοειδών μόνο όταν αυτά συνοδεύονται από Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο, δηλαδή μια λευκή ετικέτα στην οποία αναφέρεται το φυτώριο προέλευσης, γεγονός που πιστοποιεί ότι το φυτώριο έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες.  ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΚΡΑΤΑΣ

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 4 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΪΙΚΑ ΚΑΙ 100 ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ... - Συνελήφθη (13-6-2012) το μεσημέρι, στα Νικολαίικα Αιγιαλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 51 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης. Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, ενηργησαν έρευνα στην οικία του 51χρονου στα Νικολαίικα Αιγιαλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά τέσσερα γραμμάρια και εκατό σπόρους κάνναβης. Έπειτα ενεργήθηκε έρευνα σε αγροτεμάχιο στη Κερυνια Αιγιαλείας όπου βρέθηκαν και εκριζώθηκαν τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε ο 51χρονος.

ΑΧΑΙΑ- ΘΑ ΕΚΡΙΖΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΑ ΑΜΠΕΛΟΤΕΜΑΧΙΑ ΦΥΤΕΥΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, σύμφωνα με την 286839/2-4-2009 Κοινή Υπουργική Απόφαση και κατόπιν συσκέψεων που έγιναν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την απαγόρευση φυτεύσεων οινάμπελων, υπενθυμίζει στους αμπελοκαλλιεργητές τα εξής: Πάτρα, 9 Μαΐου 2012«Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία μας σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31ηΑυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη. Στην περίπτωση που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται. Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας».

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ - Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας ανακοινώνεται ότι μέχρι τις 31.12.2012 επιτρέπεται η ταξινόμηση όλων των γεωργικών μηχανημάτων είτε από εμπόρους, είτε από αγρότες, για ιδία χρήση χωρίς να είναι απαραίτητος ο αντιρρυπαντικός κινητήρας (όρια εκπομπής καυσαερίων), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις (έγκριση τύπου και έγκριση διάταξης προστασίας για την ανατροπή). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στην αρμόδια υπάλληλο της Υπηρεσίας Χαρμπίλα Σεσίλια, στο τηλέφωνο 2610-453995

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΕΙΡΑΣ - Στις 4-4-2012, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορα «θερμά» σημεία τής Ανατολικής Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το προβληματικό σημείο του δρόμου προς Ζαρούχλα (θέση Πύργος) όπου από χθες μηχανήματα του Στρατού εργάζονται για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, τον ΧΥΤΑ στη Κακή Χούνη και την παραλιακή «διαβρωμένη» ζώνη. Στην Αιγείρα ο «Φ», σε ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί του, είχε την ευκαιρία να του θέσει τη σοβαρότητα των καταστροφών του παραλιακού δρόμου…
Προεπισκόπηση