1.6.12

Mόνο ο δρόμος προς Ζαρούχλα, πρόλαβε να αποκατασταθεί από το Μηχανικό τού Στρατού

ΝΕΑ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2013
5-6-2012: Αν όχι πρωτόγνωρη, ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή η κίνηση του Δήμου Αιγιαλείας, να ζητήσει - με παρέμβαση του τέως Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Κώστα Σπηλιώπουλου - την αρωγή της Μονάδας Μηχανικού τού Ελληνικού Στρατού, ώστε να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες ζημιές στο επαρχιακό και τοπικό οδικό δίκτυο της Αιγιαλείας.
Έτσι, από τις 14 Μαρτίου, οργανώθηκε κλιμάκιο που κυριολεκτικά όργωσε τις Δημοτικές ενότητες Αιγείρας και Ακράτας από τα παράλια μέχρι και τα σύνορα στην ορεινή ενδοχώρα, αποτελούμενο από τον τοπικό Αντιδήμαρχο  Γιάννη Παναγιωτόπουλο, τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας Βασίλη Φιλιππόπουλο, τον Βασίλη Ανδρουτσόπουλο, τον Αντπεριφερειαρχη Γρ. Αλεξόπουλο, τοπικούς Προέδρους Κοινοτήτων, μηχανικών του Δήμου και από πλευράς του Μηχανικού Λουτρακίου τον Ανθυπασπιστής Ευάγγελο Βαΐτση.
Λίγο πριν το Πάσχα, δύο μεγάλα Στρατιωτικά Μηχανήματα αποκατέστησαν τη σοβαρή κατολίσθηση στο ύψος τού Πύργου (λίγο πιο πάνω από την Ακράτα {βλ. φωτο}), εξαιτίας της οποίας είχε διακοπεί για πολλές μέρες η κυκλοφορία στη 18η Επαρχιακή Οδό και η πρόσβαση προς Ζαρούχλα - Χιονοδρομικό γινόταν μέσω Αιγείρας - Αμπελοκήπων - Βαλιμής.
Το επόμενο ραντεβού με το Στρατό, για τη συνέχιση των παρεμβάσεων σε προβληματικά οδικά σημεία, ήταν αμέσως μετά το Πάσχα, η έναρξη όμως τής προεκλογικής περιόδου ανέστειλε (προς το παρόν) το πρόγραμμα αποκαταστάσεων…

24-4-2012: Επιστρέφει η μονάδα μηχανικού του Στρατού στην Αιγιάλεια για την αποκατάσταση των δρόμων
Την προσεχή Τρίτη 24 Απριλίου 2012 επιστρέφει, μετά τις διακοπές του Πάσχα, η μονάδα μηχανικού του Στρατού Ξηράς από του Λουτράκι στην Αιγιάλεια προκειμένου να συνεχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης της αγροτικής και επαρχιακής οδοποιίας του Δήμου Αιγιάλειας που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τη θεομηνία που έπληξε την  περιοχή μας στις αρχές Φεβρουαρίου. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση τού Δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, η οποία αναφέρει και τα εξής: Υπενθυμίζεται ότι η συμβολή του Στρατού στην αποκατάσταση των ζημιών γίνεται μετά από αίτημα του Δημάρχου Αιγιάλειας πρός το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την άμεση ανταπόκριση του Αιγιαλέα Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Σπηλιόπουλου.

28-03-2012: Σε άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στην επαρχιακή οδό Ακράτας – Ζαρούχλας, στο ύψος του Πύργου, προσανατολίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε ο δρόμος να δοθεί ξανά, το συντομότερο δυνατόν, στην κυκλοφορία. Στο σημείο της κατολίσθησης βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής του Δήμου Αιγιαλείας και υπηρεσιακούς παράγοντες.
 Mετά το τέλος της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας επεσήμανε ότι εξαιτίας των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων το οδικό δίκτυο της Ανατολικής Αιγιάλειας έχει υποστεί ζημιές σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να είναι προβληματική. Ο κ. Αλεξόπουλος επισκέφθηκε, επίσης, την οδό Αιγείρα – Αμπελόκηποι όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα από εκτεταμένη καθίζηση του οδοστρώματος καθώς και την οδό Πλάτανος – Καλαμιά.
 Τον κ. Αλεξόπουλο συνόδευαν ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Παναγιώτης Παγιασλής, η Προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων Γωγώ Παπαβασιλείου ενώ παρόντες ήσαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αιγιαλείας Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Βασίλης Φιλιππόπουλος και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ακράτας Μαρία Καρρά, Βαλιμής Χρήστος Κουλούρης, Πλατάνου Μπέττυ Χασάπη, Μεσορουγίου Χαρ. Παπαδιαμαντόπουλος και Ζαρούχλας Παναγιώτης Τρίβας.
-------------------------------------
19-03-2012: Τη βοήθεια της Σχολής Μηχανικού του Ελληνικού Στρατού στο Λουτράκι, με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό, πέτυχε ο Δήμος Αιγιαλείας – ύστερα από παρέμβαση του Υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου, προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση των καταστροφών στην αγροτική και δημοτική οδοποιία. Για το λόγο αυτό, κλιμάκιο της στρατιωτικής αυτής υπηρεσίας, συνοδευόμενο από τους τοπικούς Αντιδημάρχους περιόδευσε σε όλα τα προβληματικά σημεία, προκειμένου να εκπονηθεί το πρόγραμμα αποκατάστασης.
Στην παραλία της Αιγείρας 
Στην 17η Επαρχιακή Οδό 
Ο Αντιδήμαρχος Αιγείρας-Ακράτας Γιάννης Παναγιωτόπουλος με τον μηχανικό του Στρατού 
Στο Περιθώρι με τοπικούς παράγοντες 
  19-03-2012: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αυτοψία και έκθεση αποκατάστασης  ζημιών από κλιμάκιο του στρατού.
Κλιμάκια του στρατού επισκέπτονται καθημερινά αυτές τις μέρες τον Δήμο Αιγιαλείας.
Σκοπός τους να συνδράμουν με μηχανήματα και προσωπικό στην αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες που έπληξαν όλη την Αιγιάλεια το φετινό χειμώνα.
Ιδιαίτερα την 14η  Μαρτίου, και ύστερα από προηγούμενες επισκέψεις όπου και είχαν ήδη συντονιστεί οι τρόποι καταγραφής των ζημιών, οργανώθηκε κλιμάκιο που κυριολεκτικά όργωσε τις Δημοτικές ενότητες Αιγείρας και Ακράτας από τα παράλια μέχρι και τα σύνορα στην ορεινή ενδοχώρα.  
Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κύριος Φιλιππόπουλος Βασίλης, ο Αντιδήμαρχος  Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Καλαμιά  Γιάννης Παπαιωάνου, οι μηχανικοί του Δήμου  Μιχελάκη Ειρήνη  και Ντόκος Ηλίας. Από πλευράς του Μηχανικού Λουτρακίου, επικεφαλής ήταν  ο Ανθυπασπιστής κύριος Βαΐτσης Ευάγγελος .
  Υπήρξε συνάντηση με πολλούς  προέδρους  των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι  έκαναν τις προτάσεις  και τις υποδείξεις τους.
Σε πολλά σημεία συναντήθηκαν και με δημότες που κι αυτοί με τη σειρά τους είχαν τις δικές τους επισημάνσεις ενώ δεν έκρυψαν και την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη – έκπληξη δεδομένου ότι υπήρχαν κακές καιρικές συνθήκες.
Χαρακτηριστική είναι η φωτό από την επίσκεψη στο Περιθώρι .
Ιδιαίτερη προσοχή έδωσαν στο πρόβλημα  του δρόμου Ακράτας – Ζαρούχλας στο ύψος του Πύργου.
Υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ των  εκπροσώπων του Δήμου μας  και των αρμόδιων αξιωματικών όσον αφορά τις απαιτούμενες ενέργειες, τον απαιτούμενο χρόνο εργασιών, τον αριθμό και τα είδη μηχανημάτων κτλ.
Έτσι θεωρείται βέβαιο ότι όλες οι υποδείξεις και τα αιτήματα  θα πάρουν τη τελική έγκριση από το Αρμόδιο όργανο του στρατού,  μιας και θα υπάρχει  πολύ θετική έκθεση από τους μηχανικούς του στρατού που μας επισκέφτηκαν.