ΝΕΟ

Συλλογος Εθελοντων Αιμοδοτων Ανατολικης Αιγιαλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 17/12/17 – Κ. Υγείας Ακράτας 08:30–13:00. Αυτές τις γιορτές κάνε ένα δώρο ζωής – Είναι μεγάλη ανάγκη. Αν είσαι νέος ελπίζουμε στην ενεργητικότητά σου, αν είσαι γονιός στην ιδιαίτερη ευαισθησία σου. Ας «θυσιάσουμε» όλοι ένα Σάββατο που δε θα βγούμε ή δε θα πιούμε, ακόμα και τις αγροτικές εργασίες μας το πρωί της Κυριακής, που λόγω εποχής έχουμε, για να κρατήσουμε ανθρώπους στη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται, αξίζει οι γιορτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες. Τηλ: 6944428678, seadesmos@gmail.com

9 Αυγ 2013

Στα "αζήτητα" (;) 17000 ελαιόδενδρα τής ΕΡΓΟΣΕ...

Σύμφωνα με την kathimerini.gr πρόκειται για 17.500 ελαιόδεντρα που βρίσκονται σε ελαιώνες που απαλλοτριώθηκαν όπως και χωράφια στην Κορινθία και την Αχαΐα και από τα οποία πρόκειται να διέλθει η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – ΠάτραςΟ διαγωνισμός προκηρύχθηκε για δεύτερη φορά, καθώς την πρώτη δεν υπήρξε ενδιαφέρον και τα δέντρα θα πωληθούν κατά προτίμηση για μεταφύτευση ή για καυσόξυλαΤα 17.500 ελαιόδεντρα βρίσκονται σε δύο σημεία της βόρειας Πελοποννήσου: στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Διακοφτού και στην περιοχή Ροδοδάφνης – Ερινέου – Παναγοπούλας – Ψαθόπυργου – Ρίου.
Το Δημόσιο έχει πληρώσει για την απόκτηση των δέντρων αυτών, καθώς κατά την απαλλοτρίωση εκτάσεων, αποζημιώνονται και τα «επικείμενα», ανάμεσα στα οποία και τα δέντρα. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ελαιόδεντρων που πωλεί η ΕΡΓΟΣΕ είναι μεγάλης ηλικίας και η τιμή τους στην αγορά κυμαίνεται από 400 ευρώ έως 1.500 ευρώ το κάθε δέντρο. Η ΕΡΓΟΣΕ ξεκινά με αρχική τιμή πώλησης 10 ευρώ το δέντρο. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοιου είδους διαγωνισμός.

Ανατολική Αιγείρα... Drone !