ΝΕΟ

Συλλογος Εθελοντων Αιμοδοτων Ανατολικης Αιγιαλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 17/12/17 – Κ. Υγείας Ακράτας 08:30–13:00. Αυτές τις γιορτές κάνε ένα δώρο ζωής – Είναι μεγάλη ανάγκη. Αν είσαι νέος ελπίζουμε στην ενεργητικότητά σου, αν είσαι γονιός στην ιδιαίτερη ευαισθησία σου. Ας «θυσιάσουμε» όλοι ένα Σάββατο που δε θα βγούμε ή δε θα πιούμε, ακόμα και τις αγροτικές εργασίες μας το πρωί της Κυριακής, που λόγω εποχής έχουμε, για να κρατήσουμε ανθρώπους στη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται, αξίζει οι γιορτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες. Τηλ: 6944428678, seadesmos@gmail.com

16 Αυγ 2015

Το "ιδιαίτερο" σκάφος στο λιμανάκι των Μαύρων Λιθαρίων...

Εδώ και πολλούς μήνες ένα "ιδιαίτερο" σκάφος παραμένει δεμένο στην είσοδο του λιμανιού των Μαύρων Λιθαρίων. 
Βέβαια, οι ντόπιοι είχαν εξοικειωθεί κατά κάποιον τρόπο με την παρουσία του και δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στο γιατί είναι εκεί "παρκαρισμένο, η έλευση όμως των παραθεριστών έδωσε "τροφή" για ποικίλα σχόλια, όπως:

"Τί κάνει εκεί το σκάφος του Λιμενικού, το ξέχασαν ή δεν έχουν χρήματα για καύσιμα..." κλπ κλπ
Κατόπιν, αυτής της ...παραφιλολογίας, επιβάλλεται ένα ρεπορτάζ για την εξεύρεση της αλήθειας...
Πράγματι λοιπόν, το σκάφος είναι του Λιμενικού, όχι όμως τού Ελληνικού, αλλά τού Ιταλικού !
Στα πλαίσια (μάλλον) του εκσυχρονισμού του στόλου τής Guardia Costiera, το συγκεκριμένο πουλήθηκε σε κάποιον Σουηδό, ο οποίος ξεκίνησε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.
Μπαίνοντας στον Κορινθιακό Κόλπο, το σκάφος παρουσίασε σοβαρή βλάβη και ακινητοποιήθηκε. Οι Ελληνικές αρμόδιες αρχές, διέταξαν τον ιδιοκτήτη του να το ελλιμενίσει στο λιμανάκι αυτό, απαγορεύοντας τον απόπλου έως να αποκατασταθεί η βλάβη.
Έκτοτε, παραμένει εκεί περιμένοντας τον ...Σουηδό του, ο οποίος είτε θα έρθει το επόμενο καλοκαίρι είτε σκέφτεται αν αξίζει η επισκευή του... (Έχει γεμίσει και με βρόχινο νερό)... 
Κ.Ρ.

Ανατολική Αιγείρα... Drone !