ΝΕΟ

Συλλογος Εθελοντων Αιμοδοτων Ανατολικης Αιγιαλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 17/12/17 – Κ. Υγείας Ακράτας 08:30–13:00. Αυτές τις γιορτές κάνε ένα δώρο ζωής – Είναι μεγάλη ανάγκη. Αν είσαι νέος ελπίζουμε στην ενεργητικότητά σου, αν είσαι γονιός στην ιδιαίτερη ευαισθησία σου. Ας «θυσιάσουμε» όλοι ένα Σάββατο που δε θα βγούμε ή δε θα πιούμε, ακόμα και τις αγροτικές εργασίες μας το πρωί της Κυριακής, που λόγω εποχής έχουμε, για να κρατήσουμε ανθρώπους στη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται, αξίζει οι γιορτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες. Τηλ: 6944428678, seadesmos@gmail.com

2 Αυγ 2015

Μουσική μυσταγωγία στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας

Μουσική μυσταγωγία στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων από τη Γερμανία
Με μια συναυλία συμφωνικής μουσικής από την 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της πόλης  Böblingen της Γερμανίας, άνοιξε φέτος τις πύλες του στο κοινό το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, το απόγευμα του Σαββάτου. Ειδικότερα, ο περιβάλλων χώρος του θεάτρου φιλοξένησε το κονσέρτο των νεαρών ταλαντούχων μουσικών υπό τη διεύθυνση του Stephan Bergdolt, χαρίζοντας στους θεατές μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία, γεμάτη δέος και συγκίνηση.
Το κοινό, που αποτελείτο από φιλόμουσους από την Αιγιάλεια αλλά και την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, απόλαυσε το κονσέρτο που στο πρόγραμμά του περιελάμβανε έργα Beethoven, Bach, Brahms, Dvorak, Vivaldi και θέματα από ταινίες και μιούζικαλ. Αίσθηση προκάλεσε η ορχηστρική εκτέλεση του ελληνικού έργου “Αρετών Ανωτέρα” του Γιώργου Βούκανου, ενός συμφωνικού ποιήματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε στίχους Πινδάρου και βασισμένου σε λιμπρέτο του Δημήτρη Ρουμπάνη.
Η συναυλία ολοκληρώθηκε ακριβώς την ώρα που ο ήλιος έδυε και ταυτόχρονα, το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι ανέτειλλε στα βάθη του ορίζοντα, υπογράφοντας έτσι τον 'επίλογο' αυτής της σπάνιας μουσικής μυσταγωγίας, σε έναν χώρο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Υποστηρικτές Εκδήλωσης: Δήμος Αιγιαλείας-ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., “Ελληνικόν Ειδύλλιον” Ανδρέα Ντρέκη, Φιλοπροοδευτικός - Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλωβοκάς «Η Ομόνοια», Τοπική Κοινότητα Αιγών, Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών Βλωβοκάς «Ο Βράχος».
Με εκτίμηση - Για το Δ.Σ. - Η πρόεδρος Μαρία Τσουκαλά

Ανατολική Αιγείρα... Drone !