7.7.12

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΓΡΟΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" στη Σελιάνα στις 7 Ιουλίου (ώρα 18,30)

Ο Υπεύθυνος οργάνωσης της  εκδήλωσης Δημήτρης Μπαλής σε δελτίο τύπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Σελιάνα, με πάνω από 2.500 χρόνια ιστορίας, γνωστή πολύ παλιά ως Αρχαία Φελλόη και έδρα του ομώνυμου Δήμου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα,
πρωτοστατεί για μια ακόμη φορά στις εξελίξεις της εποχής και της περιοχής. 
(ΣΗΜ: Παράλληλα με την «ΗΜΕΡΙΔΑ» θα παρουσιαστούν πολλά και άκρως ενδιαφέροντα εκθέματα από το «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας» του Κώστα Κοτσανά που λειτουργεί στο Κατάκωλο. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο αστρολάβος του Πτολεμαίου, η μαγική κρήνη του Ήρωνος, η αυτόματη οινοχόη του Φίλωνος και οι υπόλοιπες εντυπωσιακές κατασκευές, κατασκευές που έχουν παρουσιασθεί αναλυτικά και κατ΄αποκλειστικότητα από την εφημερίδα "Φ" πριν αρκετά χρόνια...)
Τώρα που η ενασχόληση με τον αγρό, αποτελεί πλέον επιλογή – λύση για πολλούς, τώρα που τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας, τώρα που δημιουργούνται προϋποθέσεις για επιστροφή στην περιφέρεια, τώρα που η ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού κρίνεται ως επιβεβλημένη κίνηση για το μέλλον της χώρας, τώρα η Σελιάνα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπαλής (κατάγεται από το χωριό αυτό), γνωστός μεταξύ άλλων από την εκπομπή που διατηρεί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM 94,6», μοναδική εκπομπή σε όλα τα ραδιόφωνα της χώρας με θέματα τουρισμού, πολιτισμού, δραστηριοτήτων αναψυχής και υπαίθρου, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φελλόη» του χωριού Σελιάνα Αχαΐας, ημερίδα με θέματα αγρού και τουρισμού, σε μια εποχή που και οι δύο τομείς αποκτούν ιδιαίτερη διάσταση λόγω της γενικότερης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα.Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 18:30, στη κεντρική πλατεία του χωριού, υπό την αιγίδα του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του ΕΟΤ και του Δήμου Αιγιαλείας, έχει ως εξής: 
-  Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Αναλύσεων, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα παρουσιάσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική μέχρι το 2020, τις επιδοτήσεις που θα δοθούν, τις νέες καλλιέργειες που πρέπει να αναπτυχθούν και την οργάνωση που πρέπει να έχουν οι αγρότες.
- Θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Αχαιός στην καταγωγή, Κωνσταντίνος Ζήκος, ο οποίος θα παρουσιάσει την πολιτική του Οργανισμού, την προβολή της χώρας μας διεθνώς και τις νέες μορφές που αναπτύσσονται στη χώρα μας.
-   Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, Βασίλης Γιαννόπουλος, που ζει και δραστηριοποιείται στην Αχαΐα, για την οργάνωση των αγροτών, το κίνημα επιστροφής στην ύπαιθρο για ενασχόληση με αγροτικές εργασίες, για τις καλλιέργειες και τον τρόπο προώθησης των προϊόντων, κάτι πολύ σημαντικό ώστε να μένουν χρήματα στους αγρότες.
- Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Αγροτουριστικής Ένωσης Πελοποννήσου, Πάνος Πούλος, από την Κορινθία, αναφερόμενος σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης στην ύπαιθρο.
- Θα μιλήσει επίσης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Άγγελος Ρούβαλης που είναι από την Αιγιάλεια και δραστηριοποιείται στην περιοχή, προκειμένου να αναφερθεί σε θέματα αμπελουργίας και γενικά ανάπτυξης του οίνου.
-  Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για θέματα του Δήμου Αιγιαλείας, ο Λεωνίδας Μαυρουδής, Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας - υπεύθυνος Ανάπτυξης και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας για Ακράτα - Αιγείρα. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού, ενώ θα υπάρξουν δράσεις στο διατηρητέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Σελιάνας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
(δεν θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, ο οποίος θα βρίσκεται στην Ιταλία για αδελφοποίηση του Δήμου με Δήμο της Ν. Ιταλίας.)