ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

23 Ιουλ 2012

Ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Ανατολικής Αιγιαλείας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
   ●Παραλία Ακράτας, ●Τηλ./Fax: 2696032422 ● emporikosakr@gmail.com
Αεροφογραφια, από Κραθη ως Θολοποταμο
ΠΡΟΣ: 1)Πρόεδρο ΕΣΕΕ κ. Βασίλειο Κορκίδη Αθήνα
2)Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα Πάτρα.
ΘΕΜΑ: «Ανεξέλεγκτο φαινόμενο φοροδιαφυγής και παραεμπορίου στην περιοχή μας».
Κύριε Πρόεδρε,
SOS εκπέμπουν οι εναπομείναντες μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω του ανεξέλεγκτου φαινομένου της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου που επικρατεί στην περιοχή μας (Παραλία Συλιβαινιωτίκων Δημοτικής Ενότητας Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας) από μικροπωλητές στάσιμου υπαίθριου εμπορίου αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα όπως διαβάζουμε καθημερινά μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου αφού ουδείς ενδιαφέρεται από τους αρμόδιους φορείς με αποτέλεσμα οι μικροπωλητές (αλλοδαποί και μη) να δρουν ελεύθερα χωρίς να τους ελέγχει κανείς και συνεπώς μη αποδίδοντας τους νόμιμους φόρους στο Κράτος, σε αντίθεση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πασχίζουν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα, προσπαθώντας να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος αλλά και να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις (οι έμποροι), διατηρώντας παράλληλα και το προσωπικό που διαθέτουν.
Θεωρούμε ότι στο σημείο που έχει φθάσει η κατάσταση θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα το άρθρο11 του Ν.3982/2011 από τους φορείς που ασκούν την εκτελεστική εξουσία και να επαναλειτουργήσουν αποτελεσματικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Διαφορετικά τα πράγματα θα ξεφύγουν ακόμη περισσότερο με τις νομοταγείς επιχειρήσεις να καταλήγουν να πωλούν τα προϊόντα τους χωρίς να ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες ενώ δεν αποκλείεται να κηρύξουν στάση πληρωμών προς το δημόσιο, όχι επειδή δεν θέλουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους αλλά επειδή δεν θα έχουν χρήματα για να το πράξουν.
Εν κατακλείδι, παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες ώστε να υπάρξει λύση στη μάστιγα που ταλανίζει το ελληνικό εμπόριο και την ελληνική οικονομία, δίνοντας "ανάσα ζωής" όχι μόνο στις εναπομείναντες επιχειρήσεις αλλά και στα κρατικά έσοδα, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα εξαιτίας της παρατεταμένης ύφεσης και της παραοικονομία
O Πρόεδρος Γ. Ράλλης, Η Γ.Γραμματέας Ε. Φιλιπακοπούλου
 Ακράτα,21/07/2012  Αρ.Πρωτ.:240

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com