12.12.12

Επανεκκίνηση Ολυμπίας Οδού μέχρι την Πάτρα…

Τα «βρήκαν» με τους κατασκευαστές, σύντομα θα τα «βρουν» και με τις τράπεζες.
Ευχή όλων να μη «διαψευσθούν» τα ανακοινωθέντα χρονοδιαγράμματα…
Νωρίς το απόγευμα (12-12-12) εξεδόθη η παρακάτω σημαντική –τουλάχιστον για την Αχαΐα- ανακοίνωση από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, που αφορά την επανεκκίνηση της κατασκευής των 4 μεγάλων αυτοκινητόδρομων από τον ερχόμενο Απρίλιο…  Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαπραγμάτευσή του με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων.
και ξεκινά άμεσα το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και την Κομισιόν, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα υπογραφούν νέες  συμβάσεις. «Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε θετικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου και εντός του Απριλίου αναμένεται  να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων  που είχαν «παγώσει».
Το αντικείμενο πάντως  δύο αυτοκινητοδρόμων θα περικοπεί προσωρινά,   για λόγους  «τεχνικής φύσεως» όπως  υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης. Έτσι,  η  κατασκευή της  «Ολυμπίας  Οδού»   θα συνεχισθεί προσωρινά  μέχρι την Πάτρα και το υπόλοιπο προγραμματισμένο  τμήμα του έργου,  μέχρι Πάτρα - Τσακώνα, θα μετατεθεί για δύο-τρία χρόνια αργότερα. Αντίστοιχη λύση επελέγη και για τον αυτοκινητόδρομο  Ε- 65 στην Κεντρική Ελλάδα,  με το τμήμα Τρικάλων – Εγνατίας, το οποίο θα κατασκευασθεί τρία χρόνια αργότερα.   Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε  όμως ότι έστω και με καθυστέρηση όλοι οι αυτοκινητόδρομοι θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τον αρχικό τους  σχεδιασμό.  Ανακοίνωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η  πολιτική για την καταβολή διοδίων.