18.12.12

"Ανοίγει" ο δρόμος για τα λύματα τής Αιγιαλείας

Το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος των λυμάτων τής Αιγιαλείας έγινε σήμερα το μεσημέρι (18-12-12) με την υπογραφή μεταξύ ΔΕΥΑ Αιγίου και της αναδόχου εταιρείας – Κοινοπραξία ΙΘΑΚΗ Α.Τ.Ε.-ΑΑΓΗΣ ΑΕ, η σύμβαση έργου για την αναβάθμιση -επέκταση του βιολογικού καθαρισμού του Αιγίου.
 Η Δημοτική Αρχή, με αφορμή το γεγονός αυτό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Το έργο είναι προϋπολογισμού 11.183.000 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα από τους 30 μήνες που προβλέπεται στη σύμβαση σαν ολική προθεσμία. Η επέκταση του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την κατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, που θα κατασκευαστεί από την Αιγείρα μέχρι και τον Ερινεό,  έργο που απομένουν τυπικές λεπτομέρειες για να ξεκινήσει και αυτό, καθώς και για τα τοπικά αποχετευτικά δίκτυα.
Οι εργασίες επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές.  Έτσι, τα δύο ( Λιμάνι Αιγίου, επέκταση Βιολογικού)  από τα τρία μεγάλα έργα που είχε προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή του κ. Θεοδωρακόπουλου βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης, ενώ το έργο του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της άνοιξης.
Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑ, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κλπ. 
Η σύμβαση υπογράφεται από το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο ως Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αιγίου και από τους   κ.κ. Δ. Γεωργόπουλο και Ν. Κουβαρά ως εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας, που αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.