15.1.13

Η Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου στην Κερύνεια Αιγιαλείας

«Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τα εγκαίνια της πλατείας της Κερύνειας»
Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου τα εγκαίνια της κεντρικής πλατείας του παλιού οικισμού της Κερύνειας, παρουσία της Υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου κ. Ελένης Μαύρου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών της Ελλάδας κ. Χαράλαμπου Αθανασίου. ‘Έχουμε τεράστιες ομοιότητες, πολλά κοινά σημεία στο DNA μας, έχουμε ισχυρούς δεσμούς αίματος» τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, απευθυνόμενος στους Κυπρίους αδελφούς.
«Οι πρόγονοί μας επέλεξαν την ομορφότερη μεριά της Κύπρου για να εγκατασταθούν και να φτιάξουν τη Κυπριακή Κερύνεια και να μετά από αιώνες ξανασυναντιόμαστε, όλοι μαζί ξανά», ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Κερυνειάτισα και η ίδια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και ευχή όλων των ομιλητών ήταν η επόμενη συνάντηση να γίνει στην ελεύθερη Κερύνεια της Κύπρου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Κύπριοι (Κερυνειάτες) χορηγοί της ανάπλασης της πλατείας κ.κ. Μιχαλάκης Λεπτός και Νίκος Χατζηκωστής, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ.Ιωσήφ Ιωσήφ, ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Κερύνειας κ. Γλάυκος Καριόλου, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου της Κερύνειας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γ. Μεντζελόπουλος, ο Βουλευτής κ. Θ. Νταβλούρος, ο τ. Υφυπουργός κ. Κ.Σπηλιόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας κ. Μαρία Τσουκαλά, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Β. Ανδρουτσόπουλος, Δ.Καμπέρης, M. Mπιρμπανάγου, Β. Φιλιππόπουλος, οι επικεφαλείς της μειοψηφίας κ.κ. Δ.καλογερόπουλος και Π. Παπακωνσταντινόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σπηλιωτόπουλος, μηχανικοί από το Τμήμα Πολεοδομίας της Κύπρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος δημοτών.
Μετά τα εγκαίνια και τις ομιλίες, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους Κυπρίους προσκεκλημένους ενώ έγινξαν και τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης στον εξωτερικό χώρο της πλατείας. Ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο "Θεμιστώ" στα Νικολέικα.