ΝΕΟ

Συλλογος Εθελοντων Αιμοδοτων Ανατολικης Αιγιαλειας «Ο ΔΕΣΜΟΣ»

Εθελοντική Αιμοδοσία Κυριακή 17/12/17 – Κ. Υγείας Ακράτας 08:30–13:00. Αυτές τις γιορτές κάνε ένα δώρο ζωής – Είναι μεγάλη ανάγκη. Αν είσαι νέος ελπίζουμε στην ενεργητικότητά σου, αν είσαι γονιός στην ιδιαίτερη ευαισθησία σου. Ας «θυσιάσουμε» όλοι ένα Σάββατο που δε θα βγούμε ή δε θα πιούμε, ακόμα και τις αγροτικές εργασίες μας το πρωί της Κυριακής, που λόγω εποχής έχουμε, για να κρατήσουμε ανθρώπους στη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται, αξίζει οι γιορτές να είναι όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιαστες. Τηλ: 6944428678, seadesmos@gmail.com

19 Ιουν 2014

Θέατρο Αρχαίας ΑΙΓΕΙΡΑΣ: Η πρώτη παράσταση στη σύγχρονη εποχή

Μεγάλη μέρα για την Αιγιάλεια θα είναι το Σάββατο 28 Ιουνίου, καθώς μετά από αιώνες “σιωπής”, το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας θα φιλοξενήσει στο χώρο του τη θεατρική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη “Η Γυναίκα τση Ζάκυθος”, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και του Σωματείου “Διάζωμα” που θα παρουσιαστεί σε 30 επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και τοπικούς φορείς. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ.. Το έργο που θα παρουσιαστεί, αποτελεί μεταφορά επί σκηνής του γνωστού ομώνυμου ποιήματος του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, με τη συνοδεία μουσικής και θεατρικού λόγου.
Η παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας υλοποιείται με την ευγενική συνεργασία της ΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Αιγιαλείας, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ο φιλοπροοδευτικός & Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλωβοκάς «Η Ομόνοια», ο Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών Βλωβοκάς «Ο Βράχος», ο Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Θεατρική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης. Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης. Ενδύματα: Αριστείδης Πατσόγλου. Ερμηνεύει η Όλια Λαζαρίδου. Άγγελος: Δανάη Ρούσσου. Φάσμα Ελευθερίας: Κατερίνα Χαρμάνη.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Προσεχώς ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση, στα Βιβλιοπωλεία “Σύγχρονη Σκέψη” (Αίγιο) και “Νόημα” (Ακράτα). Τιμή εισιτηρίου 15 €.
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στην Αιγείρα για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση, θα δρομολογηθεί λεωφορείο στην ακόλουθη γραμμή:
Τρίγωνη Πλατεία, Αίγιο – Θέατρο αρχαίας Αιγείρας: ώρα αναχώρησης 6.15 μ.μ.
Θέατρο αρχαίας Αιγείρας – Τρίγωνη Πλατεία: ώρα αναχώρησης 9 μ.μ., μετά τη λήξη της παράστασης.
Ο αριθμός των λεωφορείων που θα δρομολογηθούν θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις θέσεων που θα συγκεντρωθούν έως 26 Ιουνίου. Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης, πρέπει να καταβληθεί προκαταβολικά το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 € το άτομο με επιστροφή), ενώ σε περίπτωση μη εκτέλεσης του δρομολογίου επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου. Πληροφορίες-κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο: ΣΓΟΥΡΑΔΙΤΗΣ TOURS, Μητροπόλεως 75-Αίγιο και στο τηλέφωνο 26910-61100.
Για το Δ.Σ. / Η αντιπρόεδρος - Βασιλική Κούσκουρη

Ανατολική Αιγείρα... Drone !