ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

2 Οκτ 2013

Μπήκαν «μπαριέρες» στις απότομες στροφές Αιγείρας - Μαρμάρων

Ολοκληρώθηκε (2-10-2013) η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων αρκετών μέτρων στη 18η Επαρχιακή Οδό, μεταξύ παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας και Μαρμάρων, όπου ευρίσκονται οι γνωστές απότομες και επικίνδυνες στροφές. Οι εργασίες γίνονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού, ως γνωστό, οι Επαρχιακοί δρόμοι ανήκουν στη δικαιοδοσία της. Όπως μας πληροφόρησε η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αιγείρας Αθηνά Οικονόμου, το αίτημα αυτό τέθηκε στον Δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ καιρού στην Ακράτα, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Βέβαια, όσο αφορά, τον άλλο σημαντικό δρόμο προς τα ορεινά, την 17η Επαρχιακή Οδό, περί τα τέλη Αυγούστου, ασφαλτοστρώθηκαν κάποια φθαρμένα τμήματα (μεταξύ Λαμπινού και Αρχαίου Θεάτρου. Αν θυμηθούμε βέβαια και τη δήλωση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα στη Σελιάνα (27-7-2013), ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «χρήματα για νέα χάραξη στο επικίνδυνο σημείο των Αγίων Θεοδώρων δεν υπάρχουν, όμως έργα επιμέρους αναβάθμισης με μπαριέρες, διαπλάτυνση και οδοποιία, μπορούν να γίνουν», οι μικροεπεμβάσεις αυτές ήταν αναμενόμενο να πραγματοποιηθούν.

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com