ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

22 Οκτ 2013

Ξεκινά από αύριο η μεταφορά μαθητών με ταξί

Ξεκινά από αύριο η μεταφορά μαθητών με ταξί
Ξεκινούν από αύριο το πρωί κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών με ταξί, έπειτα από τη διαπραγμάτευση που έγινε σήμερα στη διάρκεια της 31ης έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία και πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Περιφέρειας. 
Από νωρίς το πρωί κατέφθασαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι και κατέθεσαν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία. 
Πρόκειται ουσιαστικά για την ανάθεση, κατόπιν διαπραγμάτευσης, δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Πατρέων, Αιγιάλειας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας με ταξί, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
«Πρόκειται για δρομολόγια που έχουν συμπληρωθεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και για αυτά έγινε σήμερα η διαδικασία. Μόλις συμπληρωθούν και νέα δρομολόγια από τις Διευθύνσεις, άμεσα θα συγκληθεί εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να επιλεγούν οι μεταφορείς και για τα νέα δρομολόγια» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος και προήδρευσε της συνεδρίασης. 
Στη σημερινή (Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2013) Οικονομική Επιτροπή συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής Αριστείδης ΜπουχάγιερΤρύφωνας ΦωτόπουλοςΝίκος ΜιχαλόπουλοςΝίκος ΤσάνηςΓεώργιος ΚαραπάνοςΔιονύσιος Μαυρόγιαννης και Νίκος Πυλαρινός.

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com