ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

18 Οκτ 2013

Επιτυχής Διεξαγωγή Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας στην περιοχή των Σηράγγων Κακιάς Σκάλας

Με επιτυχία διεξήχθη η Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του ΠΔ 230/07,  στην περιοχή των Σηράγγων της Κακιάς Σκάλας τη νύχτα της 16ης προς τη 17η Οκτωβρίου 2013, με την συμμετοχή δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της Εταιρείας Λειτουργίας της Ολυμπίας Οδού καθώς και υπεργολάβων της.


Η Άσκηση περιελάμβανε την προσομοίωση νωτομετωπικής σύγκρουσης δύο επιβατικών οχημάτων εντός της σήραγγας «Αίθρα» στην κατεύθυνση προς Κόρινθο και εν συνεχεία την πρόσκρουση πάνω στο δεύτερο όχημα ενός βυτιοφόρου μεταφοράς υγρών καυσίμων. Αποτέλεσμα σύμφωνα με το σενάριο ήταν, η ύπαρξη ενός νεκρού και ενός βαριά τραυματία από τα πρώτα δύο οχήματα καθώς και η εκδήλωση πυρκαγιάς στο δεύτερο όχημα η οποία εξαπλώθηκε στην καμπίνα του βυτιοφόρου.
 Η διάρκεια της Άσκησης ήταν 2 ώρες, ενώ για τις ανάγκες της πραγματοποιήθηκε πλήρης αποκλεισμός του κλάδου προς Κόρινθο, με παράλληλη αμφιδρόμηση του κλάδου προς Αθήνα, κατά την οποία η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξαγόταν από μία λωρίδα του αντίθετου ρεύματος.
 Σκοπός της Άσκησης ήταν η αξιολόγηση της επικοινωνίας ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, η αξιολόγηση των διαδικασιών που εφαρμόζονται από κάθε εμπλεκόμενο μέρος και η εν τέλει κοινή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας και τον Αρμόδιο Ασφάλειας Σηράγγων και η υποβολή προτάσεων βελτίωσης.
 Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί όλες τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης που συμμετείχαν στην Άσκηση καθώς και τους διερχόμενους οδηγούς για την συμμόρφωση στη σήμανση των κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων.

ΕπιδοτούμενΟ πρόγραμμα απασχόλησης

Ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας σε συνεργασία με το Κ.Α.Ε.Λ.Ε., προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017 για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις-μέλη του συλλόγου μας έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισϕορά ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2017 (H επιχείρηση δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος για την υλοποίηση του προγράμματος). · Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 160€ (5€ για κάθε εκπαιδευτική ώρα) · Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 ώρες και η παρακολούθησή του υποχρεωτική · Θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος · Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ορίζεται μέγιστος αριθμός καταρτιζομένων) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ανεξάρτητοι ενδιαϕερόμενοι μέσω του εργατικού κέντρου. Για περισσότερες πληροϕορίες και υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο γραϕείο του Συλλόγου (πρώην κτίριο ΟΣΕ) καθημερινά και ώρες 10:00π.μ.-2:00μ.μ. Τηλέϕωνο επικοινωνίας: 2696032422, e-mail: emporikosakr@gmail.com