18.10.13

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας με Εμπορικούς Συλλόγους για λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές

Συνάντηση του Γ. Αλεξόπουλου με Εμπορικούς Συλλόγους για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές
Παρών και ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας
Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου με φορείς σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας έκδοσης της σχετικής απόφασης στις 8 Νοεμβρίου.
Πλην των επτά (7) νομοθετημένων Κυριακών, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας καλείται από τον νόμο να αποφασίσει και να ορίσει περιοχές της Αχαΐας, στις οποίες εμπορικά καταστήματα προαιρετικά μπορούν να ανοίγουν και άλλες Κυριακές το χρόνο. Τα εν λόγω εμπορικά καταστήματα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα των 250 τ.μ. και δεν μπορούν να ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise).
Στο πλαίσιο αυτό, χθες Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, προσκλήθηκαν σε σύσκεψη στο γραφείο του κ. Αλεξόπουλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αχαΐας Γ. Ρώρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Γρ. Βαγενάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας – Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος Ε. Ευαγγελίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Δήμου Δύμης Παν. Κουνάβης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γ. Ράλλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Αυτοκινήτων και Ανταλλακτικών Π. Μυλωνάκας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρωματοπωλών και Σιδηροπωλών Χρ. Μάνθος. Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκ μέρους της Περιφέρειας, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Δ.Ε. Κ. Κόλλαρης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας Φ. Μπεσαράτ και αρμόδιοι με τον έλεγχο και την σχετική νομοθεσία υπηρεσιακοί υπάλληλοι.
Οι ανωτέρω εκπρόσωποι των συλλόγων κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με την εφαρμογή του νέου νόμου και την αδιαπραγμάτευτη θέση τους ότι το συγκεκριμένο μέτρο του νόμου θα καταστεί εν γένει επιζήμιο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συνολικά της χώρας.
Ωστόσο, διαλεκτικά αναπτύχθηκαν απόψεις για το ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι ιδιαιτερότητες των περιοχών στις οποίες θα πρέπει να αναφέρεται η απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών .

Οι συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξοπούλου με εκπροσώπους φορέων θα συνεχισθούν, προκειμένου να εξετασθούν σφαιρικά όλες οι απόψεις και να ανευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την κατά τόπους οικονομική αγορά αλλά και την προστασία των εργαζομένων.